Какво се случи до този час?  19-годишно момиче е загинало на

...
Какво се случи до този час? 
19-годишно момиче е загинало на
Коментари Харесай

Подкрепяте ли идеята на ГЕРБ за видеообръщение на Володимир Зеленски на първото заседание на 48-ото НС?

Какво се случи до този час? 

19-годишно момиче е починало на място на спирка на градския превоз в София, откакто в нея се врязъл камион, оповестиха за от Центъра за незабавна здравна помощ. Сигналът за случая, който е станал на бул. " Гоце Делчев " наоколо до кръстовището с бул. " България ", е получен малко преди 10 часа тази заран. Пристигналият незабавен екип единствено е установил гибелта на девойката. Шофьорът на камиона, който е на 53 години, е откаран в противошоковата зала на " Пирогов " с голям брой пострадвания. Изясняват се аргументите за случая. 

Парламентарните партии от 48-то Народно заседание се събират в 13 часа, с цел да решат дали да поканят президента на Украйна Володимир Зеленски да насочи видео послание към народните представители по време на първото съвещание на Народното събрание. Предложението е на ГЕРБ-СДС, за задачата от партията внесоха в деловодството на Народното събрание писмо до основния секретар на Народното събрание. От Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да участват на срещата и направиха контрапредложение: в понеделник парламентарните партии да се срещнат за диалози по незабавните въпроси - като цени, приходи и бюджет. Лидерът на Социалистическата партия Корнелия Нинова написа във " Facebook ", че договарянията за сформиране на държавно управление би трябвало да вървят паралелно с гласоподаване на бюджета и поради късото време прикани да бъде разисквана макрорамката на бюджета за следващата година.

Лудогорец ще играе и през пролетта в европейските клубни шампионати, откакто победи вкъщи ХИК (Финландия) с 2:0 в мач от груповата фаза на Лига Европа, съобщи " Корнер ". Българският първенец събра 7 точки в своята група и два кръга преди края на борбите в нея е минимум с обезпечено трето място, а това значи позиция в елиминациите или на същия шампионат, или на Лигата на конференциите. В другия мач от групата Бетис и Рома приключиха 1:1. След тези резултати испанците са отпред с 10 точки, Лудогорец има 7, Рома е с 4, а ХИК има една. За представителя на родното състезание предстоят домакинство на Бетис на 27 октомври и посещение на Рома на 3 ноември. Те ще дефинират къде ще приключи Лудогорец в групата, само че е несъмнено, че отборът ще играе в Европа и след Нова година. 

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:



Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

Докато Украйна продължава да си връща обитаеми места в окупираните от Русия територии, Москва от своя страна предложи да помогне на жителите в Херсонска област, които желаят да отидат в " други райони на Русия ".

А какво ще кажете за това? 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски да направи видеообръщение на първото съвещание на 48-ото Народно заседание, желаеха от ГЕРБ-СДС. Предложението им е Зеленски да произнесе тирада онлайн при откриването на Народното събрание на 19 октомври.

За задачата от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили към този момент са внесли в деловодството на Народното събрание писмо, с което се упорства през днешния ден да бъде свикана работна среща сред всички парламентарни групи, с цел да се обсъдят опциите по постигането на консенсус по предлагането и техническите детайлности за организацията.

Предложението на ГЕРБ идва малко откакто на сходна среща партиите от новия парламент се споразумяха администрацията да не кани за откриването на 48-ото Народно събрание посланиците на Русия и Беларус, защото такива били инструкциите от Европейски Съюз и Външно министерство.

Ето за какво ви питаме:



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР